Az otthonápolásról tabuk nélkül

"Ez a felfekvés meggyógyul jövő karácsonyra"

- mondta Anna házi orvosa, amikor szokásos heti látogatására jött hozzánk. (Bár igaza lenne, hogy megéri velünk a jövő karácsonyt).

 

A doktornő elmondta, hogy a súlyos felfekvések gyógyulási esélyeit karácsonyi fordulókban mérik. Néhány hete nem sok esélyt láttunk a ennek a IV. stádiumú (2 női ökölnyi mélységű) felfekvésnek a gyógyulására. Jelenleg szinte teljesen megszűnt  a váladékozása, és élő szövetek kezdenek sarjadzani benne.

 

Ebben nagyon nagy szerepe van a folyamatos forgatásnak-vagyis, hogy nem hagyjuk, hogy sokáig nyomás alatt legyen a felfekvésnek kitett bőrfelület-, a rendszeressé váló tornának és a sebkötözésnek.

 

Továbbra is Octinoseptet használunk a fertőtlenítésre, de ettől a héttől már csak desztillált vízzel való átöblítést javasolt az orvoslátogató. Hát, igen. Megint a kapcsolatok.
NévtelenJutka elhívott hozzánk egy orvoslátogatót, aki speciális kötszereket ír fel, és visz a helyi sebészetre. Kijött, és alaposan megnézte a sebet. Így most ő írta ki a következő 30 napra a tb által támogatott-immár valóban praktikus és hasznos- kötszereket.

 

Továbbra is használunk alginátot (ezt a sebüregbe helyezzük).

 

“Az alginát (más néven alginalginsav vagy E400) egy viszkózus, gumiszerű anyag, mely a barnamoszatok sejtfalában nagy mennyiségben fordul elő. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Acidum alginicum néven hivatalos” (Forrás: Wikipedia).

 

Az alginátból készült kötszer a sebváladékokat megkötve kocsonyás állagúvá válik és nem engedi kiszáradni a sebfelszínt. Valóban csodát tesz.

Néha vannak váladékozások, ilyenkor borsavport teszünk a kötszerre, és ezzel töltjük meg a sebüreget. Ilyenkor is fedőkötést teszünk a felfekvésre.

Végül a sebszélet Neogranormonnal kenjük le.

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!