Az otthonápolásról tabuk nélkül

Mire használhatsz két WC papír-gurigát a gyógytornában?

Anna egy hónapot töltött mozdulatlanul egy kórházi ágyon. Állítólag a 4. héten már ránézett egy gyógytornász, de komolyabb mozgatást nem végzett sajnos.

 

Annánál valószínűleg egy olyan idegrendszeri károsodás történhetett, ami miatt nem érez semmiféle késztetést a mozgásra, helyváltoztatásra. Tulajdonképp olyan állapotban volt, mint egy szélütésen átesett ember. Jelenleg is szinte teljesen bénult a jobb oldala, csak minimális mozgást végez önállóan ezen a részen.

 

Emiatt az izmai teljesen megfeszültek, merev-kontrakturás állapotba kerültek a karjai (főleg a csukló-kézfej-könyök). Szerencsére nem visszafordíthatatlanul, hiszen szinte azonnal megkezdtük a gyógytornát.

 

Az első dolog, amire felhívta a figyelmem a gyógytornász, hogy igyekezzünk az ökölbe szorított kézfej állapotán javítani minél hamarabb. Mivel magától sajnos nem képes lazítani a szorításon, és a körmei is felsérthetik a bőrét, így két WC papírgurigát használtunk fel a helyzet megoldására.

Névtelen

 

Belül kitömtem vattával, majd alaposan körbetekertem bőrbarát. puha sebkötözésre használt ragtapasszal. Ezeket a hengereket tesszük nap közben a kezébe. Így már egy hét alatt is rengeteget javult az ujjak helyzete. Jelenleg a egyik kézfejét szinte teljesen ki tudja nyitni.

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!