Az otthonápolásról tabuk nélkül

Ha eltörik a lélek

imagesReggel még gyakorolt rajta a lányom, boldogan készült az első bemutatkozásra. Aztán visszazárta a tokjába,  felemelte. És ekkor kiesett a földre, nagyot koppant a hegedű.

 

Azonnal hallottuk, hogy baj van. Eltörött benne a lélek. A lélek nélkül pedig a test összeroppanhat.

 

A párom azonnal meglazította a húrokat, nehogy baja legyen a hegedűnek. Egy gyors telefon, még ma beviszik a hegedű készítő mesterhez és meggyógyítja.

 

De D., ő vigasztalhatatlan volt. Csak annyit tudott hajtogatni, hogy :”A lélek nélkül baja lesz a hegedűnek” és sírt, mint a záporeső. Az első fellépése előtt történt ez a fatális baleset, ez pedig még nehezebben feldolgozhatóvá tette a dolgot. Kapott új hegedűt, és a fellépés is szuper volt. De benne is eltört valami.

 

És ez valahogy rányomta a délelőttre is a bélyegét. Rohangáltam, százfelé kellett volna mennem. Libacombot akart apósom, mert ők ilyenkor így szokták; de ezt nem eszik meg a gyerekek, így nekik mást kellene csinálnom. Annának persze egy harmadik ételt, hiszen ő csak pépeset ehet.

 

Közben délben át kell kötözni, és rokonok is bejelentkeztek látogatásra. És megjöttek a karácsonyi csomagok a boltba, árazni kellene, pakolni kellene.

 

Forr bennem az indulat, mert nem kapok segítséget attól, akinek nagyon oda kellene tennie magát. Igen, apósom. Apósom mindig a háttérbe vonul, és nyugodtan dől hátra, hiszen mi mindent megcsinálunk. Pedig nem kérünk tőle nagy fizikai erőnlétet kívánó feladatot.

 

 

Ám hiába kérem, hogy legalább napközben üljön oda Anna mellé, adjon neki szívószálas vizet. Hiába kérem, hogy tanulja meg a szondás táplálást, hiszen velem is bármi történhet, és még csak közelről sem látta a szondát.

 

Szétforgácsolódtam ma. És ő lefekszik a szokásos délutáni pihenőjére, ami 2-3 órás.

 

Elfáradtam, én is szeretnék lepihenni, de nem lehet, hiszen Annára folyamatosan figyelni kell. Miközben a gyerkőcök nagyon hiányoznak. Kevés időt tudok velük tölteni.

 

Arra gondoltam, hogy nem hiába vagyok benne egy hete ebben a betegségben. Mindig elkerültek az őszi-téli nyavalyák, most viszont nem bírok kikecmeregni belőle.

 

Ha eltörik a lélek, a test is összeroppan…

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!